Wintershow Zwolle 22 september

Aanvang 13:00 uur: IJsselhal open voor de beursvloer
15:00 tot 21:30 uur: Keuring

Wie heeft de mooiste koe van Oost Nederland!

Vrijdag 22 september 2023 is iedereen van harte welkom op de 18e editie van de Wintershow Zwolle in de Zwolse IJsselhallen. Deze tweejaarlijkse Wintershow, die inmiddels driemaal zowel door Covid-19 als door IBR helaas niet door kon gaan, is de grootste regionale koeienkeuring in Nederland en uniek in zijn soort, door de gezamenlijke organisaties van veeteeltstudieclubs in Overijssel, Noordwest-Gelderland en Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland. Het zal dit keer (nog steeds) de laatste keer zijn dat de Wintershow Zwolle plaatsvindt in de IJsselhallen! Daarmee komt er een eind aan een lange traditie van de grootste veekeuring van Oost-Nederland in de Veemarkten van Zwolle.

Traditiegetrouw werd de Wintershow Zwolle op woensdag gehouden. Echter doordat in maart IBR 'roet in het eten' gooide hebben wij besloten de keuring te verplaatsen naar een vrijdagmiddag/avond! Doordat het de tevens de laatste editie is in de IJssehallen te Zwolle zoeken wij als commissie zijnde uit naar een nieuwe locatie waar de oude vertrouwde en zo geliefde Wintershow in gehouden kan worden.

Ook dit keer is er weer mogelijkeheid voor rood- als zwartbont dieren op te geven voor de productieklasse met dieren die meer dan 60.000 kg melk hebben geproduceerd. Naast de keuring is er de gehele dag uiteraard weer een vakbeurs te bezoeken. Wij hopen u op 22 september te mogen begroeten in de IJsselhallen.

Bezoekersopeningstijden worden bekendgemaakt zsm nadat de opgave is gesloten.
Parkeren is gratis (met dank aan onze sponsoren!)!

Entree: € 5,-. Kinderen onder 12 jaar gratis
Een catalogus kost € 10,-

Algemeen Kampioene ZB
134 Drakkar Bulona Lotta-Hill Shottle 41
Mts. J. + G. Steegink-van den Berg & Hullcrest Holsteins Okkenbroek
Algemeen Kampioene RB
177 Big Boukje 343 Mason
Mts JW + IM Knoef-Hendriksen Geesteren Ov