Wie heeft de mooiste koe van Oost Nederland!

Op woensdag 20 februari 2019 werd onder grote belangstelling de 17e editie van de Wintershow Zwolle in de IJsselhallen gehouden. Het bijzondere van deze keuring is dat het georganiseerd wordt door Veeteeltstudieclubs uit Overijssel, Noordwest-Gelderland en Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland.

Er waren in totaal van 23 verschillende veeteeltstudieclubs 78 inzenders aanwezig. En die brachten gezamenlijk 152 koeien in de ring. De Wintershow is dus een heel breed gedragen keuring waarbij de inzenders die koeien laten zien die zij de mooiste en de beste vinden. Dit soort koeien zijn hun passie, daarom zijn ze boer. Mooi om te zien is dan hoeveel jonge geleiders en geleidsters er aanwezig waren die met veel enthousiasme hun dieren voorbrachten in de ring. Het is een dag van beleving, ontmoeting en elkaar versterken en debatteren over de fokkerij.

Mooi was ook de productieklasse die dit jaar voor het eerst plaats vond. Een koe die meer dan 100.000 kg melk heeft gegeven en dan Kampioen van die rubriek wordt! Het gaat hier vooral ook om duurzaamheid en niet alleen om show.

Ook de onderlinge strijd tussen de studieclubs wie de mooiste en meest uniforme groep neer kan zetten vergt veel overleg en passie.

Naast de keuring was er de gehele dag een vakbeurs met ruim twintig standhouders van agrarische toeleveranciers, adviesbedrijven, agrarische bouwbedrijven etc...

Voor uitslagen, video's en foto's kunt u terecht op de pagina KEURING / FILM in de blauwe balk.

Met de blauwe navigatiebalk hierboven kunt u naar de gewenste pagina.

Algemeen Kampioene 114 Dkr Bulona Lotta-Hill Shottle 41
Mts JW en GJW Steegink-vd Berg Okkenbroek
Algemeen Kampioene 230 Geertje 408 Poos Stadel Classic
Mts H en L van Boven-Timmerman Staphorst