Welkom bij de Wintershow Zwolle

Op woensdag 20 februari 2019 staat de 17e editie van de Wintershow Zwolle weer gepland in de Zwolse IJsselhallen. Die datum valt in de voorjaarsvakantie voor Noord Nederland. Inzenders, maar ook de bezoekers kunnen dus met hun kinderen en/of familie er een gezellig gezinsuitje van maken.

Nieuw in deze editie is dat we een aparte productieklasse willen gaan maken van koeien die meer dan 60.000 kg melk hebben geproduceerd. We willen hiermee de duurzaamheid extra onderstrepen en de nadruk iets minder op het exterieur leggen.

Op 15 februari 2017 was 16e editie van de Wintershow Zwolle

Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagde Wintershow. Er was veel publiek en een hele goede sfeer. Ruim 150 koeien verschenen in de ring en het niveau was hoog. U kunt de kampioenes bekijken op de filmpjes die gemaakt zijn door Veeteelt en te zien zijn via deze site.
Veeteeltstudieclub Holten was de winnaar met hun groep bij Roodbont en Veeteeltstudieclub Wezep ging met de beker naar huis voor Zwartbont.

De Wintershow wordt georganiseerd door de gezamenlijke veeteeltstudieclubs uit Overijssel, Noord-Gelderland en Roodbont-Overijssel en Noord-Nederland. Alle deelnemers zijn agrarisch ondernemers met passie voor hun vee. Met liefhebberij en trots tonen ze hun koeien aan belangstellenden en collega’s. Ook is er een sportieve onderlinge wedstrijd met diergroepen per veesteeltstudieclub. De gehele dag is er een vakbeurs met ruim twintig stands.

Voor uitslagen, video's en foto's kunt u terecht op de pagina KEURING in de blauwe balk.

Met de blauwe navigatiebalk hierboven kunt u naar de gewenste pagina.

Algemeen Kampioene 114 Dkr Bulona Lotta-Hill Shottle 41
Mts JW en GJW Steegink-vd Berg Okkenbroek
Algemeen Kampioene 230 Geertje 408 Poos Stadel Classic
Mts H en L van Boven-Timmerman Staphorst